U PLUS MIND PINEAL GRAND ACTIVATE
U PLUS MIND MENGAKTIFAN OTAK TENGAH
Mengaktifkan Otak Tengah
Dermatoglyphic (Analisis Cap Jari Kenali Diri Sendiri)

promotion


Visitors Counter

900703

Your IP: 3.92.74.105
Server Time: 2020-09-23 21:33:00

 

Panduan Laporan

 Ujian ini mengkaji kebolehan intelek kongenital kami dari tujuh aspek, termasuk potensi pembelajaran, ketangkasan pembelajaran, kekuatan kebolehan intelek kongenital, mod pembelajaran, cara menyerap dan memproses maklumat, pembelajaran semula jadi gaya, cara tingkah laku, dan potensi pembangunan kecerdasan pelbagai.

 

Terokai Potensi Pembelajaran dengan TRC

 

"Jumlah Ridge Count (TRC)" adalah nilai yang kita gunakan untuk memeriksa potensi pembelajaran seseorang dan ia secara langsung dikaitkan dengan bilangan neuron di dalam otak. Otak kita terutamanya terdiri daripada neuron. Kunci kepada pertumbuhan kecerdasan terletak dengan bagaimana serat juga sel-sel otak yang berbeza (dendrites dan axons) disambungkan. Terdapat lebih banyak peluang bagi neurotransmitter disambungkan jika neuron adalah tebal. Sambungan yang lebih baik bermakna potensi bersandar yang lebih tinggi.

 

Bilangan neuron menjejaskan kadar pembelajaran. Kita memerlukan rangsangan luar untuk memperoleh pengalaman pembelajaran dan keuntungan akan menyebabkan sambungan dendrites dan axons. Dengan lebih neuron, kelajuan sambungan akan lebih cepat dan membuat seseorang cepat belajar. Pelajar dengan neuron kurang juga boleh mencapai tahap tertentu melalui amalan berulang.

 

 

 

 

 

TRC

 

 

kadar pembelajaran

 

mencadangkan

 

< 60

 

agak perlahan

 

Untuk mengetahui yang lebih baik, pelajar ini memerlukan persekitaran pembelajaran yang stabil dan biasa dan mereka perlu menggunakan kaedah pembelajaran yang sesuai dan mengamalkan kerap.

 

 

60 - 90

 

perlahan

 

90 - 150

 

Normal

 

Prestasi pelajar ini bergantung kepada luaran yang mencukupi rangsangan dan bimbingan.

 

 

150 - 190

 

Cepat

 

Perhatian ini pelajar mudah
dialihkan. Untuk menimbulkan minat mereka, ia akan menjadi lebih baik untuk mengajar mereka dengan pelbagai pendekatan.

 

 

> 190

 

Sangat cepat

 

Pelajar ini perlu menjalani
kehidupan yang penuh untuk mengeksploitasi mereka
berpotensi.

 

  

 

                         kurang Maju sel-sel otak

  

 Yang baru dilahirkan                                             1 Bulan Lama

 

  

6 Bulan Lama                                                    2 Tahun Lama

                                                                                                           Dibangunkan sepenuhnya sel-sel otak

 

 Pengalaman pembelajaran yang kaya mengubah penampilan sel-sel otak: Gambar di atas menunjukkan rupa sel-sel otak daripada empat peringkat yang berbeza. Bilangan neuron tidak berubah tetapi rangkaian dendrit berkembang bersama-sama dengan pertumbuhan seseorang dan meningkatkan rangsangan luar.

 

 Pengalaman pembelajaran yang berguna hanya boleh diperolehi daripada persekitaran pembelajaran yang positif yang selamat, santai, liberal, dan penuh dengan barang kecil yg murah dan cabaran. Oleh itu, jika kita mahu menjadi "lebih bijak", kita perlu bukan sahaja untuk mengekalkan sambungan asal antara sel-sel otak tetapi juga untuk menyuburkan otak kita sentiasa dengan pengalaman pembelajaran yang baru yang memperluaskan rangkaian dendrit.