U PLUS MIND PINEAL GRAND ACTIVATE
U PLUS MIND MENGAKTIFAN OTAK TENGAH
Mengaktifkan Otak Tengah
Dermatoglyphic (Analisis Cap Jari Kenali Diri Sendiri)

promotion


Visitors Counter

856894

Your IP: 18.208.132.33
Server Time: 2020-06-04 17:56:01

 

 Kata-kata Aluan:

Dari Kecerdasan Pelbagai untuk Dermatoglyphic Ujian

 Pada tahun 1983, Howard Gardner, seorang profesor di Universiti Harvard, mencadangkan teori "kecerdasan pelbagai" yang dibahagikan kebolehan intelek manusia ke dalam lapan kategori. Pada pandangan beliau, kita dikurniakan dengan semua jenis kecerdasan yang menentukan prestasi kita dalam aktiviti-aktiviti yang berbeza. Seperti kebolehan intelektual unggul semua orang tidak sama, kita semua mempunyai mod pandangan yang berfikir, berkelakuan, dan pembelajaran.

 

 

Teori Kecerdasan Pelbagai

 

Apabila pembelajaran sejarah, kanak-kanak dengan kuat "perisikan logicalmathematical" membayar perhatian yang lebih kepada hubungan sebab dan akibat antara acara-acara yang berbeza. Faedah utama dan mata yang kukuh jelas berbeza daripada kanak-kanak dengan baik "risikan bahasa" dan yang suka mendengar cerita. Oleh itu, jika guru boleh menggunakan pendekatan yang berbeza untuk mengajar pelajarnya mengikut kecenderungan mereka, mereka boleh belajar pasti lebih baik.

 

Walau bagaimanapun, pada hakikatnya, prinsip pendidikan yang utama pertama Confucius ini, "mengajar tanpa diskriminasi", adalah mudah untuk dicapai tetapi kedua, "mengajar dengan mengambil kira keperluan semua orang dan ciri-ciri", adalah sebaliknya. Terdapat satu masalah awal kita perlu menangani untuk merealisasikan kedua-unggul dalam apa cara kita boleh mengenal pasti keperluan dan ciri-ciri setiap kanak-kanak ?

 

Kerana sistem pendidikan, sekolah ini adalah terdedah kepada perubahan kita semua ke konformis. Oleh kerana kebanyakan pekerjaan dalam menekankan kebolehan linguistik dan logik-matematik masyarakat kita, orang-orang kanak-kanak dengan bakat lain tetapi tidak kedua-dua yang terpinggir. Malah kini, bakat seperti seni, muzik, dan sukan tidak dihargai dan dianggap sebagai "kemahiran luar biasa" oleh kebanyakan ibu bapa. Di dalam minda kita, definisi "bakat" adalah materialistik dan sempit.

 

Jika kita tidak boleh mengenali potensi yang tidak terhingga pembangunan individu, maka kita tidak akan mempunyai satu set yang pelbagai nilai-nilai sosial. Ini keputusan dalam penghapusan pelbagai dalam pembangunan anak-anak kita, dan salah peruntukan bakat dalam masyarakat kita.

 

 Oleh itu, misi U Plus Mind adalah untuk membebaskan semua ibu bapa atau malah seluruh masyarakat daripada ikatan pendidikan terhad tanggapan. Untuk mencapai misi kami, kami memperkenalkan "Dermatoglyphic Ujian untuk kongenital Kecerdasan Pelbagai "ke dalam Malaysia dari Taiwan.

 


 

 

 

Kesan negatif konsep pendidikan sempit dan nilai-nilai sosial membosankan: 

Sebaliknya memeluk bidang yang mereka minati, kebanyakan ahli-ahli masyarakat

memilih "pekerjaan stabil" yang menjamin kehidupan mereka dan menetapkan fikiran

ibu bapa mereka berehat. Itulah sebabnya banyak bakat cemerlang akan disekat!

 


 

 

 Cari "Bakat" kami dengan Dermatoglyphic Ujian

 

Ujian ini mendedahkan gaya seseorang pembelajaran semula jadi, kekuatan keupayaan intelek kongenital yang berbeza, potensi pembelajaran dan lain-lain ciri-ciri belajar dengan tepat dan cekap.

 

Lama dahulu, orang Cina telah mendapati bahawa perjalanan hidup seseorang yang berkaitan dengan corak cap jari samar-samar. Mereka terdiri sebuah lagu yang dipanggil "Sepuluh pilin Song" dan diserahkan ke bawah untuk menyatakan kepercayaan ini. Ini boleh dianggap sebagai usaha awal nenek moyang kita untuk mengetahui fakta-fakta yang didedahkan oleh rabung pada kulit jari kita.

 

Penyelidikan saintifik moden pada pautan di antara rabung dermis dan keupayaan intelek kongenital bermula dengan kajian perubatan hubungan antara corak cap jari dan genetik. Pada tahun 1926, Harold Cummins, Bapa Dermatoglyphics, ditarik bersama-sama kerja pelbagai terdahulu, tambah penyelidikan asli, dan menetapkan standard padang. Sejak itu, dermatoglyphics, sebagai satu bidang khusus pengajian, adalah terutamanya digunakan untuk kajian penduduk, pengenalan peribadi, kajian morfologi dan genetik. Instrumen yang berguna untuk dermatoglyphic penyelidikan juga telah dibangunkan.

 

Sejak lima puluh tahun yang lalu, ahli-ahli sains telah beransur-ansur pasti korelasi antara rabung dermis dan kebolehan intelek. Berdasarkan genetik, embriologi, dan neurosains, ahli-ahli sains yang telah dijalankan pemerhatian, perbandingan, induksi, dan percubaan klinikal membuktikan bahawa bilangan sel-sel otak diedarkan lebih cortices serebrum yang berbeza boleh diukur dengan rabung pada kulit jari.

 

Sebagai korteks serebrum yang berbeza mengawal keupayaan intelek yang tertentu, pembahagian sel-sel otak akan menentukan berapa tinggi atau rendah seseorang kongenital kecerdasan pelbagai.

 

 Pada 1980-an, ahli-ahli sains di Taiwan mula membangunkan teknologi untuk menilai kebolehan intelek kongenital berdasarkan penyelidikan dermatoglyphic. Lebih dua puluh tahun yang lalu, banyak kajian kes telah terkumpul. dalam baru-baru ini tahun, Dermatoglyphic Ujian kongenital Kecerdasan Pelbagai telah menjadi lebih meluas dengan bantuan perisian komputer berteknologi tinggi dan peralatan pemeriksaan. Pada masa ini, ujian ini adalah satu alat yang penting untuk mendidik kanak-kanak dan orang dewasa untuk membantu merancang kehidupan mereka di Taiwan.

 

Bersama-sama dengan pecutan globalisasi, Dermatoglyphic Ujian untuk kongenital Kecerdasan Pelbagai telah diperkenalkan ke China, Hong Kong, Korea, Malaysia, Singapura, dan kawasan-kawasan lain. Menurut kaji selidik ringkas, ujian ini, yang mengenakan pengaruh yang besar kepada anak-anak dan ibu bapa, adalah amat dialu-alukan di kawasan-kawasan di mana pelajar yang ditindas oleh sistem pendidikan yang kaku dan beban berat yang disebabkan oleh timbunan kerja rumah.

 

Our brain and hands are correlated:

 Ridges on the skin of our fingers are visible genetic signs of the brain embryo.

They reflect a person’s inborn features.