U PLUS MIND PINEAL GRAND ACTIVATE
U PLUS MIND MENGAKTIFAN OTAK TENGAH
Mengaktifkan Otak Tengah
Dermatoglyphic (Analisis Cap Jari Kenali Diri Sendiri)

promotion


Visitors Counter

900707

Your IP: 3.92.74.105
Server Time: 2020-09-23 21:56:34

 

 Kata-kata Aluan:

Dari Kecerdasan Pelbagai untuk Dermatoglyphic Ujian

 Pada tahun 1983, Howard Gardner, seorang profesor di Universiti Harvard, mencadangkan teori "kecerdasan pelbagai" yang dibahagikan kebolehan intelek manusia ke dalam lapan kategori. Pada pandangan beliau, kita dikurniakan dengan semua jenis kecerdasan yang menentukan prestasi kita dalam aktiviti-aktiviti yang berbeza. Seperti kebolehan intelektual unggul semua orang tidak sama, kita semua mempunyai mod pandangan yang berfikir, berkelakuan, dan pembelajaran.

 

 

Teori Kecerdasan Pelbagai

 

Apabila pembelajaran sejarah, kanak-kanak dengan kuat "perisikan logicalmathematical" membayar perhatian yang lebih kepada hubungan sebab dan akibat antara acara-acara yang berbeza. Faedah utama dan mata yang kukuh jelas berbeza daripada kanak-kanak dengan baik "risikan bahasa" dan yang suka mendengar cerita. Oleh itu, jika guru boleh menggunakan pendekatan yang berbeza untuk mengajar pelajarnya mengikut kecenderungan mereka, mereka boleh belajar pasti lebih baik.

 

Walau bagaimanapun, pada hakikatnya, prinsip pendidikan yang utama pertama Confucius ini, "mengajar tanpa diskriminasi", adalah mudah untuk dicapai tetapi kedua, "mengajar dengan mengambil kira keperluan semua orang dan ciri-ciri", adalah sebaliknya. Terdapat satu masalah awal kita perlu menangani untuk merealisasikan kedua-unggul dalam apa cara kita boleh mengenal pasti keperluan dan ciri-ciri setiap kanak-kanak ?

 

Kerana sistem pendidikan, sekolah ini adalah terdedah kepada perubahan kita semua ke konformis. Oleh kerana kebanyakan pekerjaan dalam menekankan kebolehan linguistik dan logik-matematik masyarakat kita, orang-orang kanak-kanak dengan bakat lain tetapi tidak kedua-dua yang terpinggir. Malah kini, bakat seperti seni, muzik, dan sukan tidak dihargai dan dianggap sebagai "kemahiran luar biasa" oleh kebanyakan ibu bapa. Di dalam minda kita, definisi "bakat" adalah materialistik dan sempit.

 

Jika kita tidak boleh mengenali potensi yang tidak terhingga pembangunan individu, maka kita tidak akan mempunyai satu set yang pelbagai nilai-nilai sosial. Ini keputusan dalam penghapusan pelbagai dalam pembangunan anak-anak kita, dan salah peruntukan bakat dalam masyarakat kita.

 

 Oleh itu, misi U Plus Mind adalah untuk membebaskan semua ibu bapa atau malah seluruh masyarakat daripada ikatan pendidikan terhad tanggapan. Untuk mencapai misi kami, kami memperkenalkan "Dermatoglyphic Ujian untuk kongenital Kecerdasan Pelbagai "ke dalam Malaysia dari Taiwan.