U PLUS MIND PINEAL GRAND ACTIVATE
U PLUS MIND MENGAKTIFAN OTAK TENGAH
Mengaktifkan Otak Tengah
Dermatoglyphic (Analisis Cap Jari Kenali Diri Sendiri)

promotion


Visitors Counter

900720

Your IP: 3.92.74.105
Server Time: 2020-09-23 23:11:15

 

Kajian Kes

 

Kes 1

 

Tutor A membawa pelajar beliau, Wong, kepada pusat kami untuk ujian. Wong adalah budak 8 tahun yang keputusan akademik yang miskin.

 

 

 

TRC

 

 

206

 

 

 

Kemahiran intelek

 

 

Kedudukan

 

Kekuatan

 

Kreatif / interpersonal

 

 

10

 

7.0%

 

Spatial / Mental pengimejan

 

 

2

 

11.1%

 

Logik / Pertimbangan

 

 

1

 

12.1%

 

Pengendalian / Penyelaras

 

 

9

 

8.2%

 

Menurut laporan itu, nilai TRC Wong adalah 206, yang bermakna potensi pembelajaran beliau adalah tinggi. Selain itu, kekuatan Kebolehan yang berbeza Wong intelektual agak juga.

Jelas sekali, keupayaan pengajian tinggi Wong adalah sebab untuk beliau kekurangan motivasi untuk belajar. Oleh kerana kebanyakan mata pelajaran tidak menarik dan mencabar kepadanya, dia tidak banyak memberikan perhatian kepada mereka.

Selepas bercakap dengan tutor secara terperinci, kita faham bahawa Wong’s ibu bapa telah bercerai. Itulah sebabnya dia tidak mempunyai rasa keselamatan dan tidak boleh menumpukan perhatian kepada pengajian.

Persekitaran yang stabil adalah penting pembelajaran anak-anak itu. kanak-kanak hanya akan membuka minda dan hati mereka dalam persekitaran yang tanpa ancaman dan gangguan. Mereka yang mempunyai nilai TRC tinggi boleh menyerap perkara-perkara yang baik dan buruk dengan cepat. Oleh itu, jika mereka menghadapi pengalaman negatif dalam proses mereka membesar, yang kerosakan emosi akan menjadi lebih teruk kepada mereka. Oleh itu, untuk mengelakkan daripada menjadi Wong tidak berdaya dan untuk membantu beliau untuk mendapatkan melalui tempoh ini, ahli-ahli keluarga dan guru harus memberikan kasih sayang dan sokongan yang mencukupi.