U PLUS MIND PINEAL GRAND ACTIVATE
U PLUS MIND MENGAKTIFAN OTAK TENGAH
Mengaktifkan Otak Tengah
Dermatoglyphic (Analisis Cap Jari Kenali Diri Sendiri)

promotion


Visitors Counter

900705

Your IP: 3.92.74.105
Server Time: 2020-09-23 21:51:03

 

Apa Kata Saintis

Para saintis telah mendapati bahawa minda kiri manusia adalah berkaitan dengan hal logik, berfikir secara rasional. Minda kanan pula berkaitan dengan imej sebagai sumber kreativiti, bab seni dan pengalaman pembelajaran.  Jumlah simpanan memori minda kanan adalah 100 juta kali daripada minda kiri.  Sebagai tambahan, minda kanan mempunyai kuasa lensa (fungsi mata persediaan), telepati dan kepantasan memori ultra tinggi.  Walaubagaimanapun, sebanyak 95% manusia hanya menggunakan minda kiri sahaja.  Para saintis menunjukkan bahawa dalam seumur hidup kebanyakkan manusia hanya menggunakan 3% hingga 4% daripada jumlah keseluruhan otak. Manakala baki sebanyak 97% terbenam pada minda kanan yang tidak sedar.  Ini merupakan kenyataan yang sangat mengecewakan dan dikesali!

 

Apa yang dikesalkan lagi ialah sistem pendidikan negara pada hari ini dan kursus pengajaran telah mengabaikan perkembangan minda kanan. Pengetahuan yang disampaikan guru kebanyakkan adalah melalui latihan yang terlalu banyak dan berulang, ujian dan cara yang pelbagai dipindahkan kepada pelajar. Tetapi cara ini hanya dapat membuka minda kiri sahaja. Dalam kehidupan seharian, kanak-kanak kurang mendapat peluang untuk mengembangan minda kanan, salah seorang pakar pendidikan menyatakan : “ Potensi perkembangan otak adalah seperti kita berbasikal menggunakan sebelah kaki sahaja”.

 

 

Kenali Otak Kita

1.Dalam kehidupan ini, otak kita menguruskan ratusan juga data bagi setiap saat.

2.Otak mentransmisikan mesej data dengan kelajuan sehingga 250km sejam, dengan melalui trilion rangkaian                             sel.

3.Dalam keadaan sedar, otak dapat menghasilkan 25 watt kuasa elektrik yang mana ia mencukupi untuk menghidupkan sebiji mentol.

4.Otak merangkumi 2% daripada berat tubuh tetapi dihilangkan sebanyak 20% sebagai tenaga manusia.

5.Lalat mempunyai 100,000 sel otak, tikus sebanyak 5,000,000, monyet sebanyak 10,000,000 dan otak manusia mempunyai 100,000,000,000 sel otak.

6.Jumlah rangkaian sel otak manusia adalah diantara 10 daripada 800 kali, dalam dunia ini, hanya 10 daripada 40 kali jumlah atom.

7.Boleh dikatakan tidak banyak perbezaan diantara otak manusia.

8.Jumlah kapasiti otak kanan adalah 100 kali otak kiri. Sesetengah manusia hanya menggunakan 3%, 97% tersimpan pada otak kanan bahagian tidak sedar.